Länstrafiken i Kronoberg gör ombordundersökningar med Survey&Report

130624-lanstrafik-27

Under tre septemberdagar genomförde Länstrafiken i Kronoberg med hjälp av läsplattor en undersökning ombord på sina bussar. Frågorna syftade till att ta reda på hur resenärerna uppfattar kvalitet och service på resorna och gensvaret har varit mycket positivt.

”Undersökningen är ett kvalitetsincitament för entreprenörerna som kör för oss och görs löpande under hela avtalsperioden”, berättar Per-Åke Andersson, trafikplanerare på Regionförbundet Södra Småland och ansvarig för undersökningen.

Undersökningen kommer att genomföras varje kvartal och utvärderingen sker årligen. Resenärernas svar avgör sedan huruvida de olika bussbolagen klarar de ställda kvalitets- och servicekraven – och de bolag som gör det kommer att premieras.

”De två värdar som under tre dagar reste runt med bussarna i länet hade inga problem att hitta resenärer som ville besvara de fem frågor som ingår i undersökningen”, säger Per-Åke Andersson. ”Responsen har varit väldigt positiv och tack vare att enkäten besvarades med hjälp av läsplattor gick det hela smidigt och enkelt. Vi är mycket nöjda!”


Här kan du läsa mer om Survey&Report och om hur vårt enkätverktyg kan hjälpa dig med dina undersökningar.